Peabody Square, Dorchester

 

 

 

Located at one of Dorchester Avenue’s principle crossroads, Peabody Square is re-emerging as a center for community life with thriving restaurants, new housing and a refurbished Ashmont Station. The new design will realign Talbot Avenue to create a plaza for outdoor cafes, emphasize the historic clock tower at the center of the intersection with expanded greenspace, and improve pedestrian safety and bicycle lane connections along Dorchester Avenue. Pervious sidewalks and rain gardens are being installed as part of this project. The street realignments will significantly improve traffic flow in the area.

The project was designed by the City of Boston and is being constructed by MassDOT using ARRA funding.

Project website: www.massdot.state.ma.us/highway/arra/dotave.aspx

See also: http://www.crwa.org/projects/peabody_green.html

This entry was posted in Projects. Bookmark the permalink.